Kateri toplogredni plin naj izbere: stabilen okvir in zanesljiv premaz za dobro žetev

Postelje z zelenjavo privabijo poletne prebivalce kot računalniške igre najstnikov. Navdušenje spodbuja eksperimente: želim se soočiti z novimi sortami korenčka, razširiti nasade z jagodami in preveriti močna grozdja. Če odporen squash in bučke se ne bojijo ostro dežja in žgočim soncem in navdušili gostitelji veliko pridelka, muhasti papriko in jajčevce na prostem sadje slabe, prositi za zavetje. Zato, da se vsi navdušeni vrtnarji, skupaj z iskanjem semen in opredelitev datuma sajenja zastavlja nujno vprašanje: kako izbrati rastlinjak - zanesljiv in udoben.

Vsebina

Video nasveti za izbiro toplogrednih plinov iz celičnega polikarbonata ↑

Merila izbire: glavna stvar je osnova in material ↑

Približite problem preprosto: zamislite, da kupujete hišo. Analogije so jasne: prihajajoča pridobitev je tudi draga gradnja, ki bi jo rada dolgo časa uporabljala. Najboljša rastlinjaka, kot trdna ohišja, mora imeti odlično podlago, streho in stene, to je: temelj, okvir, pokrov.

Kateri okvir je najbolj trpežen ↑

Moč okostja - "okostje" hiše za rastline - zagotavlja, da bo rastlinka vas veselila sadov brez sadja že desetletja. Krhka struktura se bo zlomila ob prvem orkanu, in če bo preživela do zime, se bo pod težo snega porušila. Stezniki v toplih gredah so izdelani iz različnih materialov: les, plastika, lahke zlitine, jeklo.

Krhki okvir se bo razblinil pod snežnim pokrovom ali z močnimi sunki

  • Drevo

Okolju prijazen in poceni lesen okvir bo razočaral s hitro razpadanjem, strganjem in prelomom - v majhnih poletih in hudi zimi. Če je edina zahteva za vašo gradnjo nizke stroške, se ustavite s to možnostjo.

Leseni okvir je nujno treba obdelati pred gnitjem

  • Aluminij

Prednost plastike in aluminijevih zlitin - v eleganci, enostavnosti in enostavni negi. Toda struktura zraka bo zahtevala temeljito vezavo na bolj trdno podlago - in to so dodatni stroški, poleg tega pa obstaja veliko tveganje, da bo z vetrom in snegom poravnano.

Težki jekleni okvir se ne "igra" v nobenem vremenu, samo zbira, dolgo služi. Najboljše in trajne rastlinjake se ustvarjajo na osnovi pocinkanih jeklenih kotičkov - niso korodirane, zato bo trdna konstrukcija vedno zaščitila hišne ljubljenčke. Proizvajalci zavesti so se preusmerili na proizvodnjo zatočišč z jeklenim okvirjem.

Okvir rastlinjaka mora biti iz pocinkanega profila z debelino najmanj 0,8 mm

Zakaj toplogredni temelji ↑

Izkušeni tovornjaki ne dajo prihodnje "pisarne" neposredno na tla. Modra odločitev je zaradi dobrih razlogov - dober temelj opravlja številne funkcije:

  • Ščiti toploto - po zadnjih študijah, do 10%;
  • ščiti kovino pred uničenjem;
  • ščiti tla in strukturo pred tokovi deževnice;
  • zagotavlja stabilno sidranje karkase in trdnosti konstrukcije;
  • prihrani toplogredne stanovalce pred zmrzali.

Izliv tradicionalne baze betona, ki je bila nedavno obravnavana kot obvezna, je dolgotrajen in drag proces. On bo utrujen živce in moč, znatno izprazniti denarnice in tesno "tie" stavbe na eno mesto.

Temelj za rastlinjak, sestavljen iz propolirane bar na opečnem temelju

Podstavek je bolj dobičkonosen v smislu materialnih izrazov in je bolj primeren z zelenjavo - spremenili boste tla pod rastlinami, ki bodo prosto prenesli rastlinjak v počitek. Lesena podloga je primerna za vse vrste konstrukcij, se ne razgradi, če obdelate površino z antiseptično impregnacijo.

Sodobne strukture s polikarbonatnim premazom sploh ne potrebujejo temeljev. Jeklene steble se zakoljejo neposredno v tla, toplozidni loki se pritrdijo na svoje šobe s samoreznim vijakom.

Možnosti in pomanjkljivosti vsake možnosti pokritja ↑

Vprašanje izbire se pogosto zmanjša, da se ugotovi utemeljenost premaza. Tri skupne materiale: polietilen, steklo, polikarbonat - z nalogami, ki so jim dodeljene za zaščito rastlin, se spoprimejo na različne načine.

Struktura stekla zlahka utripa in zamuja ultravijolično ↑

Stekleni okvirji so enostavni za čiščenje, omogočajo vidno svetlobo in vestno "toplo" prebivalce vrtne stavbe. Zadostujejo tudi pomanjkljivosti kritja:

  • težka teža zahteva ojačan okvir;
  • izguba toplote zaradi visoke toplotne prevodnosti;
  • ne prodrejo v ultravijolične žarke;
  • krhkost;
  • tveganje za poškodbo zlomov pri zlomu;
  • težavnost postopka zamenjave pločevine.

Lesena rastlinjak s steklom

Zato mnogi poletni prebivalci ne trpijo zaradi problema izbire, in na star način raje polietilenski film.

Novi polietilen je potreben vsako sezono ↑

Material privlači več dejavnikov:

  • ščiti rastline pred slabim vremenom in zmrzali;
  • odlično prenaša svetlobo;
  • zelo poceni;
  • priročen za uporabo.

Film rastlinjakov - najljubša možnost za poletne prebivalce

Če ste pripravljeni, da okrasite vsako sezono teplichku novo obleko (polietilen ropa hitro) in uskladiti s konstantnimi kondenzata kopičenja na površini - in vodijo do bolezni zelenih prijatelji - naloge, ki Galicija bolje rešiti. Želite, da se s sodobnimi trendi vrtnarsko umetnost - poglej na polikarbonata.

Celotna resnica o "idealnosti" polikarbonata ↑

Polikarbonat se je nagnil na zemeljskih ploskvah in takoj osvojil gorečo ljubezen navdušenih ljubiteljev. Severniki so prenehali ovijati paradižnike za zorenje v temnih toplejših kotičkih in začeli jesti zrelih sočnih plodov neposredno iz veje. Sosedje so organizirali tekmovanje: kdo bo že prejel moden dizajn. Kaj pojasnjuje priljubljenost brez primere pokritosti?

Kar se imenuje polikarbonat

Celični polikarbonat je dvoslojna plastika, znotraj katere so vdolbine z zrakom nameščene vzdolžno - satovi. Pri gradnji rastlinjakov uporablja plošče različnih velikosti.

Polikarbonat za rastlinjak

Prednosti zanimivega materiala:

  • lep videz;
  • lahka;
  • Najvišja trdnost - steklo je več kot 200-krat pametnejše;
  • nizka toplotna prevodnost - zrak ne presega zasnove;
  • prenos svetlobe;
  • Odpornost proti udarcem - poredni fantje s kamni in velikimi gradi so brez moči;
  • odpornost na vremenske razmere;
  • vzdržljivost;
  • možnost namestitve brez temeljev.

Če je vaše območje prekrito s snegom in prepihano skozi vetrove, je bolje, da zgradbo postavite na temelj in zagotovite dodatne podpore za zimo.

Triki toplogrednih "krogel" ↑

Obrtniki ustvarijo nenavadne hiše za živahne rejce toplogrednih plodov: tritočkovni šotor, predor, piramido... Na trgu so vedno priljubljeni modeli: obokani in gobi.

Pravokotne rastlinjak s streho na dveh straneh zagotavlja popolno osvetlitev tudi z oblačnim nebom. Klasična struktura izgleda dobro: stroge ravne stene in trikotni vrh.

V rastlinjaku se šteje, da je lučna oblika najboljša: sneg in voda se spustijo in ne uničijo stavbe, toplota se shrani interno

Vendar pa toplogredna ploskev z obokanim okvirjem premaga nasprotnika v najpomembnejših značilnostih:

  • lažje je delati - odsotnost ostrih robov pomaga pri postavitvi premaza;
  • prilagojen je vsem podnebnim razmeram: snega in vode nežno zdrsnejo na površino, ne da bi povzročili škodo;
  • Kovinski predmeti varujejo toploto bolje kot drugi.

Torej odgovor na vprašanje, kakšna oblika toplogrednih plodov je boljša, ena: obokana.

Izbira je izdelana: povzemamo ↑

Pozorni bralec je že duševno združil najboljši material z zanesljivim okvirjem, si zamislil obliko, postavil strukturo na temelj. Izkazalo se je najboljše toplogrednih plasti: polikarbonat z pocinkano obokano loko, bar temelj (če želite, lahko to storite brez njega).

Polikarbonatna rastlinjaka: nasveti strokovnjakov ↑

Ne bodite leni in pazljivo preučujte lastnosti predlaganega blaga. Neprimerjenost pri preučevanju in sporazumu s prodajalcem, katerega namen je pregleden - zaslužiti vse poštene in goljufive metode - se bo spremenilo v neprijetna presenečenja v procesu izkoriščanja.

Zagotavljanje ogromne zanesljivosti plastičnih cevi je laž. Arke upogibnih cevi so na začetku cenejše od pocinkane, njihova predelava po potopu pod snežem pa bo draga, saj morate kupiti nove cevi. Ali razstavite rastlinjaka za zimo.

Izberite polikarbonatno rastlinjak, okvir katerega je izdelan iz pocinkanega jekla - gradnja bo trajala več kot 30 let

  • Optimalna razdalja med loki

Okvir z majhnim korakom lokov bo vzdržal vsak tovor, zato mora biti veliko lokov.

Odpustite zložljive oboki! Vsaka resnost bo zdrobila strukturo v sklepih. Trdni loki so močnejši in zanesljivi.

Osredotočite se na debelino kovine: tanke tanke strukture ne morejo podati resnosti snega

  • Vratci in vrata

V polikarbonatnem rastlinjaku rastline zaganjajo v vročini. Z prezračevanjem bodo te konvencionalne naprave na obeh koncih strukture.

Vetrič, potreben v vročini, bo prišel do toplogrednih plinov skozi odprta vrata

  • Značilnosti prevleke

Dober polikarbonat je debel, po možnosti dvoslojni. Debelina materiala manj kot 4 mm in gostota pod 0,7 se ne ujema popolnoma. Hudim viharjem in tornadom nasprotuje debelina premaza več kot 6 mm.

Da bi preprečili kondenzacijo na notranji strani plošč, se material, ki ima poseben sloj, izprazni. Ugotovite, če obstaja gradnja s takim polikarbonatom v prodaji. Izbira je treba obravnavati odgovorno.

Barva strukture je pomembna za gojenje nekaterih pridelkov. Če vaši načrti uporabljajo zatočišče za različne zelenjave in cvetje, se ustavite na univerzalni prozorni rastlinjak.

Gotova rastlinjak, prekrit s polikarbonatom

  • Pakiranje s tesnili

Pri nameščanju je treba paziti, da so sklepi popolnoma zaprti in da lahko tesnila pomagajo. Pazite, če niso vključeni - tako potrošnikom prihranite le nezanesljiva podjetja.

  • Dodatni sestavni deli

Stroški bolj popolnega sklopa se bodo izplačali s hitrostjo in kakovostjo montaže.

Kako se zaščitite pri nakupu ↑

Podjetja-odnodnevok, bogate pri prodaji nizko kakovostnih rastlinjakov, veliko. V prizadevanju za dobiček gredo v nevarne trike:

  • uporabljati slabo kakovost materiala in krhke dele;
  • dajanje poceni obloge in šibek skelet za drago, to je prevara;
  • ponarejanje blaga znanih blagovnih znamk;
  • prodajati nepopolne komplete.

Vaša neprevidnost in prekomerna lahkovitost lahko povzroči zaskrbljenost in grenke solze o zapravljenem denarju. Iskanje potrebni za zadrge, razpoke in korozijo na okvirju, se pokop objektov pod sneg odnašanja - lahko seznam možnih težav nadaljevati v nedogled.

Rastlinjak mora biti v skladu s splošnim slogom vaše spletne strani

  • Poiščite blago na internetu na uradnih spletnih straneh revidiranih družb;
  • pojdite "za raziskovanje" v velikih trgovinah znanih proizvajalcev;
  • ne zaupajte preprodajalcem;
  • mimo trgov;
  • preveri celovitost embalaže in skladnost opreme s tehničnimi podatki, navedenimi v priročniku;
  • zavrni kupiti, če te kaj zbegne.

Rastlinjak - proizvod skozi celo leto, v zimskem času pa ga dobite z velikim popustom.

Pri odločanju o tem, kako izbrati rastlinjak, razmisliti, kako se bo to v kombinaciji z drugimi zgradbami, zasaditve, poti. Ti si zaljubljen obihazhivat najmanjši kos svoji domovini, si predstavljam svoje veselje nenapovedane goste s popolnoma primeren za oblikovanje krajine: "Dobro opravljeno, in teplichku" v višini "pobral!" Imajo dobro izbiro, prijetno težav v novo "hišo" in ogromnih ste jim letine !!

Kateri toplogredni plini najlažje izbirajo: sorte in pregledi

Poleti prebivalci, preden nameravajo saditi kumare ali paradižnike, najprej uredijo rastlinjak. Konec koncev, na žalost nekatere pridelane rastline prinašajo pridelke samo v zaščiteni zemlji.

Ta zasnova je zdaj mogoče kupiti že v pripravljeni obliki na katerem koli gradbenem trgu ali pa je zgrajena neodvisno od materialov v roki.

Razvrstitev rastlinjakov

Dejansko ni tako veliko vrst rastlinjakov, jih delimo s prisotnostjo ogrevanja, vrsto pokritosti in uporabljeno površino. Kot material za dodelavo rastlinjakov uporablja polietilen film, različne vrste polikarbonata, kot tudi steklo.

Seveda je namesto filma bolje uporabiti steklo, saj je trajnejši material. To lahko preverite na forumih, kjer je veliko informacij o tem.

Mnogi vrtnarji raje dobavljajo rastlinjake z dodatnim ogrevanjem. Seveda lahko to storite brez njega, potem pa bodo le ogrevani sončni žarki ogreli zaprti prostor. Drug pomemben dejavnik je zasteklitev v rastlinjaku.

Drugi dejavniki razdeljevanja toplogrednih plinov po vrstah so:

  • potreba po postavitvi temeljev;
  • vrsta okvirja;
  • možnost prezračevanja;
  • razpoložljivost prostega prostora.

Uporabno področje se šteje tudi za pomemben dejavnik. Na primer, oblikovanje pravokotne oblike v odseku ima velik prosti prostor, ne pa trikotni.

Izbira okvira rastlinjaka

Pristop k nakupu materiala za oblikovanje okvirja je treba obravnavati resno in odgovorno. Konec koncev, okvir ne sme dobro voditi, biti nepremično in trajno. Rastlinjaki so večinoma narejeni iz kovinskih ali lesenih okvirjev. Vsak ima svoje prednosti in slabosti.

Rastlinjaki iz kovine so trpežni in zanesljivi. Za konstrukcijo okvirja se najpogosteje uporabljajo profilne cevi, aluminij ali pocinkano jeklo.

Toda lesene konstrukcije lahko vzdržujejo toploto boljše od kovinskih rešetk. Res je, da jih je treba nanesti s posebno zaščitno opremo in stalno naslikati, sicer bo les hitro gnil.

Okostje z drevesa se izkaže za obsežnega, zaradi česar manj toplotnih žarkov vstopijo v rastlinjak. Za izdelavo takšnih rastlinjakov običajno uporabljate borov, saj je močna in lahka. Na različnih forumih lahko preberete mnenja o tem.

Kateri materiali so izdelani iz rastlinjakov

Nakup rastlinjakov se začne z izbiro materiala za njegovo pokritost. Veliko povpraševanje se trenutno uporablja za rastlinjake, ki uporabljajo steklo, film in polikarbonat.

Mnogi verjamejo, da je polikarbonat v svojih lastnostih boljši od vseh drugih materialov, vendar to ni povsem res. Film ima tudi prednosti, na primer kadar koli je mogoče razstaviti streho ali steno rastlinjaka za temeljito prezračevanje.

Še posebej, od takrat, da bo pokrito masažo s filmom, ne bo težko. Poletni prebivalci ga odstranijo, da bi zaščitili material pozimi, saj ne bodo preživeli resnosti snega in zloma.

Res je, da vsako leto ponovno raztezajo ta material na rastlinjak. Ta možnost je še posebej primerna za tiste, ki ne morejo slediti pozimi in odstranijo sneg s strehe.

Tudi z odstranitvijo filma za zimo, je tla prekrita s snegom, ki ustvarja naravno temperaturo in vlago za različne mikroorganizme. Če zemljišče ostane pod streho, se bo globlje zamrznilo, mikroorganizmi pa bodo propadali. Zato je tako pomembno, da gnoj ali sneg vrgne v rastlinjak.

Film je poceni, vendar morate upoštevati, da ga bo pogosto kupil. Številne vrste polietilena hitro obrabijo pod vplivom ultravijoličnih žarkov. Poleg tega je film lahko zlahka preboden ali raztrgan. Vendar se ne zlomi, zato se šteje za varnejše od stekla.

Še vedno obstaja ojačan film. Traja dlje kot polietilen, je tudi bolj stabilen in močnejši, da se razteza, saj ima mrežast okvir. Ta film lahko vzdrži točo in močan veter zaradi ojačane mreže znotraj. Uporabite ta material bo več let.

Prednosti in slabosti steklenih rastlinjakov

Strukture iz stekla imajo visoko zmogljivost prenosa svetlobe. Steklene rastlinjake imajo naslednje prednosti:

  1. Niso predmet zgorevanja in oksidacije, kar pa ne moremo reči o filmskih strukturah. Zato pri ogrevanju takšnih rastlinjakov ni nevarnosti vžiga, kar vodi k izpustu škodljivih snovi.
  2. Kombinacija steklene plošče z lesenim okvirjem omogoča naravno in ekološko strukturo.
  3. Poleti se v steklenih rastlinjakih ustvari statična mikroklima.
  4. Skrb za silikatne materiale je preprosta, jih je treba redno čistiti, očistiti in razkuževati.

Na žalost imajo taki rastlinjaki tudi pomanjkljivosti, zato jih ni mogoče najti kot najbolj zanesljive in primerne za pridelavo različnih pridelkov. Poleg tega imajo krhkost in visoko toplotno prevodnost.

Iz stekla je mogoče zgraditi le eno - ali goblinsko konstrukcijo. Poleg tega je potrebno narediti temelje. Seveda bo steklena rastlinjaka trajala veliko dlje kot filmska struktura.

Zaradi visoke toplotne prevodnosti pa bo žetev pozno. Namestitev in transport tega dizajna morata biti čedna.

Polikarbonatne rastlinjake

Za njihovo izdelavo je polimerna plastika odporna proti mehanskim poškodbam. Polikarbonat prehaja svetlobo, ne slabše od stekla, ne da bi pri tem istočasno dajal toploto.

Ko ga namestite, morate vedno upoštevati površino materiala, saj sprednje strani ni mogoče zamenjati z nasprotno stranjo. Znotraj polikarbonata bo hitro uničil sončne žarke.

Polikarbonat ima nizko toplotno prevodnost, vendar visoko prepustnost svetlobe, ki prispeva k dolgemu zadrževanju toplote v toplih posteljicah, vendar pa v vročem vremenu lahko temperatura zraka v njej naraste na 60 stopinj. Zato je priporočljivo izbrati rastlinjake z dvema vratoma in okni za prezračevanje.

Seveda ima polikarbonat tudi pomanjkljivosti. Ta materiala ne smete sprati s topili, aldehidi ali brusnimi sredstvi. Tudi za ustvarjanje takega toplogrednega plina bo treba zgraditi drago podlago.

Polikarbonat shranjujte le v vodoravni legi. Stroški tega materiala so precej visoki. Danes na specializiranih forumih puščamo veliko povratnih informacij o polikarbonatnih rastlinjakih. Treba jih je prebrati, da bi našli najboljši dizajn.

Oblike rastlinjakov

Najbolj priljubljeni so:

  • Polkrožno.
  • Arched.
  • A-oblike.
  • Pravokotne strukture s togo strukturo.

Polkrožna rastlinjak - najpreprostejša možnost. Čeprav ima primitivno obliko, je še vedno učinkovit. Za njeno konstrukcijo uporabite ukrivljene plastične ali jeklene cevi.

Pokrivajte rastlinjak z ojačanim ali polietilenskim filmom. In prvi material je veliko boljši od slednjega. Poleg tega je ojačani film bolj primeren za polkrožne rastlinjake.

Edina negativna oblika takšnih oblik je pomanjkanje vertikalnih zidov, zaradi katerih rastlin ne morejo rasti blizu roba. Za takšne namene so primernejše luknjane konstrukcije. Vhod v njih je v obliki polkrog.

Rastlinjaki, izdelani v obliki črke A, so nekaj sredi med polkrožnimi in obokanimi konstrukcijami. Te rastlinjake se razlikujejo po tem, da vrh v njih ni obliko loka, tako da jih lahko pokrijejo s bolj togimi materiali, in ne le s filmom.

Hormoni trdnih oblik so danes zelo priljubljeni, vendar jih večinoma uporabljajo strokovnjaki. Če želite zgraditi takšno strukturo, boste morali poiskati pomoč od strokovnjakov.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri toplogrednih plinov

Preden kupite rastlinjak, morate določiti čas njegove uporabe, ker je odvisno od tega, naredite dodatno ogrevanje ali ne. Poleg tega je treba vnaprej izbrati svojo prihodnjo lokacijo.

Za dobro osvetlitev je priporočljivo namestiti rastlinjake na južni strani. Med pridobivanjem rastlinjaka je treba upoštevati material, ki ga pokriva, ker niso vsi primerni za trajno uporabo.

Katero točko se najbolje reši samo neodvisno glede na njihove potrebe. Ampak še vedno morate zapomniti, da okvir rastlinjaka mora prenesti različne obremenitve in biti močna.

Pri izbiri pravilne možnosti ne pozabite, da dodatno ogrevanje porabi veliko električne energije. Na splošno toplota zapusti stene zgradbe in tla, le majhen del pa je razpršen skozi streho.

Zaradi tega je potrebno zagotoviti, da je ohišje nepredušno tako, da se pozimi zmanjša toplotna izguba. Ta postopek bo znatno zmanjšal stroške ogrevanja.

Na gradbenih trgih lahko kupite že pripravljeno zasnovo toplogrednih plinov ali jih sami zgradite glede na vaše potrebe.

Komentarji potrošnikov na forumih o rastlinjakih iz polikarbonata

Že vrsto let se ukvarja z gojenjem zelenjave v steklenih konstrukcijah. Da bi dobili zgodnjo žetev, ste morali porabiti veliko časa in ogromno moči. Ko je temperatura v rastlinjaku padla, so morali paradižniki in kumare biti prekriti s filmi.

Ta problem je bil rešen takoj po nakupu polikarbonatnega rastlinjaka. Tudi pozimi se zemlja ne zamrzne, grelniki so se začeli uporabljati v najredkejših primerih.

Na mestu imamo veliko rastlinjakov. Mož jih je zgradil, preživel veliko časa in energije. Toda vsako leto so bile iste težave - korozija, potem je bil film raztrgan, nato pa skelet je bil upognjen. Zato smo se odločili za nakup polikarbonatne konstrukcije. Te težave je lahko pozabila.

Agroforum AgroXXI

Rastlinjaki so boljši, vaš nasvet je opazen.

  • Všeč mi je
  • Ne maram
ogorod 30. januar 2015

  • Všeč mi je
  • Ne maram
kirsty 4. marec 2015

Ker sem imel srečo, da najprej odgovorim na vaše vprašanje, bom začel s slabim, ne boljšim. Slab - to je takrat, ko se uporablja tankoziden odprt profil, ki ne nosi teže snega in se dobesedno zlaga kot hiša kart. Izkazalo se je, da morate bodisi čistiti sneg neprekinjeno, ali narediti varnostno kopijo v rastlinjaku, ali ga sploh ne morete uporabljati, dokler se težek sneg ne ustavi in ​​streha odstranite za zimo. Iz istih razlogov je slabo, če je razdalja med deli strešnega okvirja več kot pol metra in stene 70 centimetrov.

Če izberete med okvirjem iz cevi okroglega in kvadratnega preseka, potem

bolje je izbrati zadnjo možnost in še bolje, da imajo takšne cevi presek najmanj 20 * 20. Če se odločimo za takšno jedro, bo veliko lažje in hitreje narediti isto dodatno okno ali letev, da bi okrepili celotno rastlinjak.

Obokani toplogredni plin običajno prezračuje na koncih, zrak pa skozi majhna vrata in okna. To ni najboljša rešitev, ki jo je treba zamenjati z oknom, ki se nahaja na strehi z južne strani. Zato sklepamo, da je vredno razmisliti o dvotirnem rastlinjaku.

Če je sam material, potem je najbolj donosna možnost polikarbonat, ko je pokrita in skorajda uporabljena, samo včasih. Film je treba vsako leto spreminjati, hitro se raztrga, izrablja, bolj dolgočasen in tako naprej. Steklo je v redu, ampak samo na stenah, ker se na strehi začne razpokati, zakaj, ne bom rekel, ne vem samega sebe. Toda dejstvo je očitno.

  • Všeč mi je
  • Ne maram
Lisa 08.03.2015

Dovolil bom, da vstavim svoj "pujski": polikarbonatna obokana rastlinjaka je močneje na snegu, ker je material v upognjenem in napetem stanju. Toda v rastlinjaku, ki je "hiša", polikarbonat preprosto leži, in zato, ko močno sneženje, morate dati čez dodatno podporo drogom.
Zdi se mi, da sta profil in cev enaka in vsa sol je v debelini kovine in premeru. In še vedno: cev se ne zgodi, ni zaprta, in profili za plastenke, poglej, zelo pogosto. To je, ne le kvadrat, ampak - "z rezom". Še huje, vidim. Hmm, se mi zdi, da je nekako nejasno izraženo, če me to popravi, moški)))))

  • Všeč mi je
  • Ne maram
Tatiana Radoina 11. marec 2015

In kaj misliš o piramidnih rastlinjakih? Soočili so se z njimi v enem od podobnih forumov in je bil prijetno presenečen nad tem, kako lepo je, samo v vesolju, gledano na mestu. Izkopal sem se v internetu in ugotovil, da poleg lepote je zelo uporabno tudi pri uporabi in pridelavi zelenjave, zelenjave in cvetja. Pišejo, da se pregreti zrak v takih rastlinjakih ne nabira okoli rastlin in jih ne zatira, ampak se preprosto dvigne navzgor, kar ustvarja edinstveno mikroklimo.

Okvir je narejen iz lahkih delov, manjših od tistih, iz katerih so sestavljeni obrezani ali dvomotni rastlinjaki. Izkazalo se je, da bo film ali polikarbonat potreboval manj, dizajn sam bo mobilen in enostaven. In zaradi piramidalne oblike je možno izdelati postelje v obliki stopnic. Na nižji stopnji lahko posadite dolgotrajne rastline in na zgornji - nizki stopnji.

Zaradi velikega nagiba zidov obstajajo oprijemljive koristi glede osvetlitve. Zvečer in zjutraj sončni žarki pridejo v notranjost zgradbe in se praktično ne odražajo. Toda vročina toplota sploh ni grozna, ker se žarki začnejo razmišljati, ker padejo pod določenim kotom. Tudi za tak učinek mora biti piramida nameščena na določenem mestu in to je celoten proces, v katerem sem zmeden.

Piramidna rastlinjasta daje minimalno senco, tako da jo lahko še vedno kopičite vse vrste dobrin. Poleg tega je enostavno organizirati prezračevanje, za katerega je dovolj, da bi luknjo na samem vrhu strukture. To bo nekaj takega kot dimnik, iz katerega bo vroč zrak izhajal.

Za navlaženje lahko postavite vedro vode znotraj rastlinjaka in se ne trudite, da bi se brzdali in tako naprej. Na vse to dodajam, da je rastlinjaka piramide zelo lepa, če jo naredimo lepo in z znanjem.

Kateri okvir za rastlinjak je boljši pregled

150m so vzorci rastlinjakov
"Sphere", "Sunny", "Muscovite", čeprav se vzorci ne ujemajo s fotografijami s strani, in sicer vzdolžnimi ojačevalniki na mestu manj, čeprav na spletnem mestu pišejo, da je kakršen koli whim. ampak za nekaj denarja. Toda to pa je vzdolž celotnega perimetra pod okostjem profila 25x25 (Sphere, Moskvichka), (ne 20x20), to je, V rastlinjaku je mogoče enostavno postaviti bloke (ne pozabite, da pritrdite sidrne vijake na bloke), so sestavljavci rekli, da so vložki. Razdalja med loki

1m. Vsaj m. polikarbonat sag, ampak rastlinjaki iz snega ne razpade že prepričani. "Москвичка" (on Митлайдеру) preprosto čar, vendar je drago. Iz interneta: iščejo mestu St. Petersburg rastlinjaka "v državi" iz plastike PVC cevi, najprej navdušen, vendar po branju navodil za montažo, na kratko: (?!) "Če je rezultat veliko snega" potrebujejo podporo in 6mm polikarbonata, in še več, če vas pozabil popraviti samo prisluškovanje vsaj eno spojino po grebenu, se podjetje ni več zagotovljena. Več na internetu naletel na tople "Rainbow" Company "svojo toplo Garden" profil 25x25, vzdolžnih ojačevalci ne 2 kot "Sphere", in toliko, kot 7 (vsaj na fotografiji s spletne strani) in kako pišejo celoten lok, kot tudi v "krogla" pocinkane deleži 60cm v tla, in več (od oglaševanja od mesta), podjetje naredi industrijske rastlinjakov, z "Rainbow" dati garancijo 10 let. Na splošno velja, da je treba iti v Moskvo in gledati: ( "Področje uporabe" tržnega "vrtnarja," je, "Rainbow" na Kashirke).
Moje ugotovitve: toplogredni gnoj in dacha blizu velikih mest "čista vrsta za dušo". Arc in film - enak učinek, vendar je še vedno veliko cenejše kot na trgu (denar za rastlinjak, ampak za način - zasičenost samega sebe zelenjave s trga lahko), zato je bolje, da plačate za močan profil in ne stresajte enako kot nakopičil sneg. Mimogrede so cene rastlinjakov "Ojačane", "Sfera", "Mavrične" približno enake in se razlikujejo od
"DUM" (pogledal 6 metrov) naprej

Kako izbrati polikarbonatne rastlinjak

Pridelava zelenjave in drugih pridelkov v zavarovanih tleh za osebne potrebe in za uresničitev obljublja pomembne koristi. Najboljše tehnične in operativne lastnosti kažejo rastlinjaki s kovinskim okvirjem, prekritimi s ploščami celičastega polikarbonata. Obstaja veliko originalnih modelov različnih oblik in velikosti industrijske in lastne proizvodnje. Če potrebujete kakovostno rastlinjak, vendar ne veste, kako izbrati polikarbonatno rastlinjako, vam bo naš podroben material pomagal rešiti to težavno nalogo.

Material in konstrukcija okvirja

Klasična rastlinjak je kmetijska struktura, ki zagotavlja zanesljivo zaščito rastlin pred škodljivimi okoljskimi dejavniki. Njegova podlaga je podporni prostorski okvir določene oblike. Pri postavljanju rastlinjakov vodijo zahteve GOST R 54257-2010, SNiP 2.10.04-85 in JV 107.13330201. Ti predpisi določajo tehnične pogoje in zahteve za gradnjo rastlinjakov.

Za izdelavo nosilnega okvirja v tej konstrukciji se uporablja pocinkan tankoziden profil ali jeklena cev pravokotnega ali kvadratnega preseka. Vsak od zgornjih materialov ima svoje prednosti in lastnosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri kot podlago za rastlinjak.

Pocinkana profila

Profil pocinkanega jekla je lahek in po dostopni ceni. Hkrati je njegova mehanska moč očitno neustrezna, kar je nadomeščeno z uporabo več elementov. Povezave med posameznimi deli okvirja zahtevajo dodatno ojačitev. Pogosto je tak okost sestavljen iz številnih sklepov, debelina kovin pa le 0,5 - 0,8 mm, kar očitno ni dovolj, da bi lahko vzdrževali največje obremenitve vetra in snega.

Pocinkana profila

Okvir iz pocinkanega profila

Jekleni del pravokotnega ali kvadratnega dela

Podporni okvir, varjen iz jeklene cevi pravokotnega prečnega prereza, odlikuje njegova trajnost, visoka odpornost na stalne in spremenljive mehanske obremenitve. Njegova glavna pomanjkljivost je težnja k koroziji in potreba po zaščiti delov pred rjo. Okvir toplogrednih plinov je precej zapleten v predelovalnih dejavnostih, kar določa visoke stroške. Lukovi takšnih rastlinjakov so sestavljeni iz le nekaj elementov in so lahko na splošno integralni.

Jekleni del s kvadratnim prerezom

Okvir rastlinjakov iz jeklenega profila

Izbira materiala za konstrukcijo okvirja temelji na zahtevah in zmogljivostih kupca. Če boste kupili dokončano rastlinjak, najverjetneje vam bo ponudil okvir na tankozidnem profilu, manj pogosto okvir pravokotnega ali kvadratnega dela. Najboljša možnost za moč je okostje pravokotnih ali kvadratnih odsekov. Okvir tankozidiranega profila bo manj trpežen, a veliko cenejši in ima dobre možnosti za vožnjo v slabovidne proizvajalce, ki iz ekonomskega vidika naredijo okvir ne dovolj trden.

Vendar to ne pomeni, da bi morali takšni okvir opustiti. Tik pred nakupom takega rastlinjaka se morate prepričati, da je resnično močan, debelina kovin pa je vsaj 1,2 mm. Praviloma ima vsak prodajalec vzorce okostnjajev, zato vam ni treba lažno priti in skrbno preučiti možnosti, ki so na voljo. Če prodajalec karkoli skrije in ne prikazuje vzorcev skeleta, obstaja velika verjetnost, da boste prodali podstandardni izdelek.

Pri izbiri okvirja upoštevajte tudi naslednje točke:

  • Koliko elementov so loki, v idealnem primeru so integralni.
  • Najbolje je, če ima trup profil pravokotni del 20 × 40 mm, še posebej to velja za podlago v rastlinjaku, kajti če je narejen iz razdelka 20 × 20, to morda ne bo dovolj.
  • Debelina kovine mora biti najmanj 1,2 mm. V nasprotnem primeru obstaja velika nevarnost, da rastlinjaka ne bo trajala dolgo.

Kateri polikarbonat je treba uporabiti za rastlinjak?

Za operativne značilnosti toplogrednih plinov je pomemben velik pomen. Pri izbiri polikarbonata za rastlinjak je treba upoštevati naslednje parametre: vrsto polikarbonata; prisotnost lahke stabilizacijske plasti; debelina materiala.

Vrsta polikarbonata

Danes na trgu obstajajo dve vrsti polikarbonata - celični in monolitni. Med temi materiali so najboljše lastnosti, ki se uporabljajo kot strešni material za rastlinjake celični polikarbonat.


Celični polikarbonat je listnat material iz skupine termoplastov, sestavljen iz dveh ali več plasti z vzdolžnimi notranjimi mostovi. Ta struktura plošč zagotavlja odlične tehnične lastnosti in lastnosti materiala.

Med gradnjo rastlinjakov so najpomembnejši:

Nizka specifična težnost

Visoka toplotna odpornost

Visok prenos svetlobe

Velika fleksibilnost

Odpornost na podnebne razmere

Visoka mehanska trdnost

Tehnične značilnosti, ki so pomembne za odločitev o izbiri polikarbonatne celice za gradnjo rastlinjaka, so predstavljene v tabeli:

Prisotnost lahke stabilizacijske plasti

Kakovostni celični polikarbonat ima odlične svetlobne značilnosti selektivne narave. Skoraj v celoti absorbira ultravijolično sevanje z valovno dolžino 400 nm ali manj, ki je najbolj nevarna za rastline in maksimalno prenaša žarke vidnega in infrardečega območja. To prispeva k ustvarjanju toplogrednega učinka.

Za zaščito celičnega polikarbonata pred uničujočim učinkom ultravijoličnega sevanja na zunanjo površino se s koekstruzijo nanese plast snovi, ki se stabilizira s svetlobo. O prisotnosti takšne zaščitne prevleke lahko ugotovite v skladu z ustreznimi napisi na zaščitnem filmu, nalepenem na folijo iz polikarbonata. Tukaj morate biti previdni. Če na zaščitnem filmu ni posebnih oznak, to pomeni, da so namenjene za uporabo v zaprtih prostorih.

Poskus uporabe takšnih materialov za ustvarjanje toplogrednih plinov povzroči prezgodnjo odpoved premaza. Ena najpomembnejših lastnosti polikarbonata je zmožnost ohranjanja tehničnih lastnosti v celotni življenjski dobi panelov. Nekateri proizvajalci trdijo, da je zaščita pred ultravijoličnim sevanjem v masi materiala. Dejansko to ni dovolj in je namenjeno le preprečevanju uničenja materiala med skladiščenjem.

Debelina satovega polikarbonata

Pri izbiri celičnega polikarbonata za gradnjo rastlinjakov je debelina lista odločilnega pomena. Navedeni parameter neposredno določa takšne lastnosti plošč kot koeficient prenosa svetlobe, stopnjo toplotne prevodnosti in sposobnost prenosa mehanskih obremenitev. Pri gradnji rastlinjakov običajno uporabljate plošče z debelino od 4 do 10 mm, najbolj primerne za glavne parametre.

Debelina pločevine je določena na podlagi strukturnih značilnosti okvirja, povečanje tega parametra prispeva k povečanju odpornosti na vetrne in snežne obremenitve. V nekaterih primerih se različne plošče lahko uporabljajo na isti strukturi. Za ploščate in obokane strehe se uporabljajo debelejše plošče, vertikalne stene pa so izdelane iz tanjših plošč. Najbolj optimalna je uporaba celičnega polikarbonata z debelino 4-6 mm. Istočasno je treba zagotoviti, da je debelina plošče, ki jo je navedel proizvajalec, dejansko. V ta namen lahko ploščo merimo s čepom. Če navedena in dejanska debelina polikarbonatnega lista ne sovpada z uporabo takega materiala, ga je treba zavreči.

Nikakor se ne strinjate s kupovanjem polikarbonata z debelino 3,5 - 3,7 mm. V tem primeru lahko prodajalci rečejo, da ima ta material večjo gostoto, zato jo lahko uporabimo namesto plošč debeline 4 mm. Najverjetneje gre za nizko kakovosten polikarbonat, ki ima izjemno nizko življenjsko dobo.

Če je polikarbonat zlahka upognjen zaradi udarca prstov in nima oznake s katere strani je svetlobo stabilizirajoča plast, potem imate poceni material, ki ima življenjsko dobo, ki ni daljša od 2 let.

Pri izbiri celičnega polikarbonata za postavitev rastlinjaka je treba posebno pozornost posvetiti naslednjim točkam:

  • Skladnost debeline plošče, ki jo je navedel proizvajalec in je navedeno v dokumentaciji in na embalaži.
  • Prisotnost varnostne folije na obeh straneh lista, ki ščiti pred prezgodnjo obrabo.
  • Razpoložljivost spremne dokumentacije za celotno serijo: potrdila o skladnosti za proizvode in potne liste.

Določite obliko rastlinjaka

Obstaja več vrst kmetijskih struktur te vrste.

Njihove glavne vrste se lahko razvrstijo tako:

Arched rastlinjak

Obokana rastlinjak je struktura s polkrožnim prekrivanjem. Prostorski okvir je sestavljen iz lokov, razporejenih na določeni razdalji med seboj s prečnimi povezovalnimi elementi. Ta vrsta toplogrednih plinov ima največjo porazdelitev med prebivalstvom. Struktura se lahko zelo enostavno poveča ali zmanjša v dolžini. To storite tako, da dodate ali odstranite posamezne dele.

Rastlinjak iz luknjanega tipa z dvižnimi stranskimi stenami (toplogredni-metulji)

Takšna struktura je precej skromna in je bolj toplogredna, njegova glavna prednost pa je možnost preprostega dostopa do postelje in organiziranje zračenja notranjega prostora, če je potrebno.

Rastlinjak s kapalastim lokom

Sestavljen je iz dveh ukrivljenih površin skupne črte, ki tvori akutno koničast konj. Takšna naprava preprečuje nastanek snežne odeje na pobočjih. Dodatno rebro togosti končno prispeva k moči konstrukcije.

Enopločni ali stenski rastlinjaki

Najpreprostejša struktura, ki kot podporno strukturo uporablja zasebne parcele zaprto strukturo stanovanjskih ali poslovnih stavb. Pri izdelavi dovolj velikega kota na ploščadi je postavljena navpična, kar preprečuje nastanek stabilnega snežnega pokrova na površini. Stavba se nahaja na sončni strani stavbe za maksimalno uporabo naravne svetlobe.

Gable rastlinjaka

Edina možna oblika je bila pred klasičnimi rastlinjaki pred pojavom plastičnega polikarbonata. Po videzu je podobna navadni hiši z navpičnimi stenami in ravno streho. Enostavnost zasnove omogoča izdelavo brez uporabe arched arching opreme. Takšna konstrukcija je lahko zgrajena iz vseh materialov, vključno z lesom.

Pri izbiri oblike toplogrednih plodov lastnik vodi več dejavnikov, predvsem pa po svojem namenu in lastnih finančnih zmožnostih. Za gojenje sadik je dovolj majhna stenska zgradba ali rastlinjaka z dvižnimi stenami. Za pridelavo zelenjave bodo potrebni trdni ograjeni rastlinjaki z ustreznimi stroški.

Mere toplogrednih in posameznih elementov

Pri določanju velikosti toplogrednih plinov se najprej upošteva njegov namen in predviden obseg proizvodnje. Oblikovalna dela, tudi v najbolj poenostavljeni različici, omogočajo dovolj natančno izračunavanje potrebne količine materialov.

Splošna pravila za izvajanje teh vrst dejavnosti so:

  • Treba je določiti dolžino, širino in višino te strukture. To upošteva območje in konfiguracijo lokacije ter priročnost dela v rastlinjaku.
  • Določen je kot nagiba strehe, kar zagotavlja spontano drsenje snega.
  • Pri določanju velikosti vrat je treba upoštevati, da bo oseba med izvajanjem nosila instrumente in kmetijska orodja. Poleg vhoda v steno je predviden tudi tečajni prehod za prezračevanje zgradbe.
  • Struktura okvirja mora biti taka, da morajo spojine med posameznimi listi polikarbonata pasti na njegove elemente. Ta pristop omogoča znatno okrepitev zasnove.

Montaža strukture na temelj

Velika večina rastlinjakov ima sorazmerno lahko konstrukcijo in precej jadro in je lahko obrnjena na glavo. Rastlinjake iz polikarbonata je treba skrbno pritrditi na podlago, ki ima lahko obliko trakove osnove z opečnim ali kamnitim podstavkom. Gradnja takšne podporne strukture zahteva znatne naložbe in se uporablja samo za dovolj velike stacionarne rastlinjake.

Montaža nosilnega okvirja na podlago se izvaja z uporabo vgrajenih elementov. Konstrukcije, izdelane iz jeklenih cevi, so običajno varjene na posebne kovinske dele, ki so vgrajeni v bazo. Okvirji iz pocinkanega profila so pritrjeni na opeke z uporabo zatičev ali sidrnih vijakov. Zadnji način namestitve je bolj zanesljiv.

Vprašanje izbire rastlinjaka iz polikarbonata se zmanjša predvsem za določitev njegove velikosti in oblike, ki temelji na njegovem namenu in zmogljivosti lastnika. Kakovostna gradnja mora biti pravilno nameščena na mestu, kar zagotavlja njegovo nadaljnje delovanje.

Razprave in povratne informacije na forumu v Novosibirsku - NGS.DOM

Hiša, stavba, popravilo

Rastlinjaki za polikarbonat - pregledi

20.02.09 17:32 Odgovori na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

20.02.09 18:14 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarkarbonat - pregledal ilya318

Pravzaprav nisem rekel ničesar, kar sem rekel.

20.02.09 19:04 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledano od momo5000

20.02.09 20:47 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polikarbonat - pregledal ilya318

Pravzaprav nisem rekel ničesar, kar sem rekel.

20.02.09 20:55 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarbonbonat - pregledal ilya318

26.02.09 15:09 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarbonbonat - pregledal Cheshire

26.02.09 19:10 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - ocene od Cheshire

27.02.09 18:04 Odgovor na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

27.02.09 21:10 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal ilya318

06.03.09 19:42 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledano od momo5000

07.03.09 11:38 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal ilya318

27.03.09 22:53 Odgovori na sporočilo Rastlinjaki za polikarbonat - pregledi iz Cheshire

29.03.09 19:42 Odgovori na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

30.03.09 14:39 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - recenzije iz Cheshire

30.03.09 19:14 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledala Jania

01.04.09 23:31 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledala Jania

01.04.09 23:32 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - отзывы аннушка1980

06.04.09 15:03 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polikarbonat - pregledal Cheshire

Ne, še nisem stresel
Osi niso vzletele
Spi v sodu smodnika
Do takrat je bil spalni oče
Da bi zlato postal mirnejši
Bilo je v torbici tesen
Zaščitite svoje roparje
Od roparjev drugih

08.04.09 16:31 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - ocene od SteveR

Praznični gostitelj Vjačeslav Tiškovec

10.04.09 12:04 Odgovori na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

Vse bi moralo biti zmerno, kot je rekel Nehru

10.04.09 12:58 Odgovori na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

25.04.09 12:21 Odgovori v odgovor Re: Greenhouses for polycarbonate - recenzije, ki jih makbet

25.04.09 12:34 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - отзывы аннушка1980

26.04.09 00:03 Odgovor na sporočilo Re: Zelenjava za polikarbonat - pregledi iz Booombe

26.04.09 22:47 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarkarbonat - pregledal lenivez

26.04.09 23:37 Odgovor na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - recenzije iz Cheshire

Popravila uporabnika IVMIVM (26.04.09 23:42)

26.04.09 23:57 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal IVMIVM

Ustvaril uporabnik Mega82 (27.04.09 00:53)

27.04.09 10:19 Odgovor na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

Vsi volkovi ne postanejo volkovi,
Ni vsak swing obljublja udarec.

27.04.09 11:15 Odgovori v sporočilo Re: Rastlinjaki za polikarbonat - pregledajo italijanski

Vse naše puščice smo v celoti vrnili.

28.04.09 00:36 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledano z italijanskim

29.04.09 10:23 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - recenzije iz Cheshire

Vsi volkovi ne postanejo volkovi,
Ni vsak swing obljublja udarec.

29.04.09 14:04 Odgovor na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledano z italijanskim

Vse bi moralo biti zmerno, kot je rekel Nehru

29.04.09 14:07 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledano z italijanskim

Leaf šumi
Prekrije srce
Vetrični dih

30.04.09 10:30 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarbonbonat - reviewed by Шелест

Vse bi moralo biti zmerno, kot je rekel Nehru

30.04.09 16:42 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarkarbonat - ocene od Romario.

30.04.09 21:19 Odgovor na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

30.04.09 21:21 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - ocene od Cheshire

Zbudil, se opral, oblekel, se nasmehnil in odšel v DECLINE WORLD!

Fiksiral uporabnik Mega82 (01.05.2009. 15:10)

30.04.09 21:54 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal babaGaliy

30.04.09 23:49 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarkarbonat - ocene od Cheshire

Zbudil, se opral, oblekel, se nasmehnil in odšel v DECLINE WORLD!

Fiksiral uporabnik Mega82 (01.05.2009. 15:13)

Ne prekinjaj me

01.05.09 15:12 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal babaGaliy

Ona ni ženska, ona je okužba!

Ne prekinjaj me

01.05.09 15:14 Odgovor na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal babaGaliy

Ona ni ženska, ona je okužba!

01.05.09 15:19 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polikarbonat - pregledal Mega

Zbudil, se opral, oblekel, se nasmehnil in odšel v DECLINE WORLD!

08.05.09 17:29 Odgovor na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - pregledal babaGaliy

08.05.09 17:29 Odgovor na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

08.05.09 23:58 Odgovori na sporočilo Re: Greenhouses for polycarbonate - recenzije iz Che_Guevara

11.05.09 20:59 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarbonbonat - pregledal Cheshire

11.05.09 22:03 Odgovori na sporočilo Re: Teplicy pod polkarkarbonat - ocene od Che_Guevara

12.05.09 10:59 Odgovor na sporočilo Hothouses under polycarbonate - pregledi iz Cheshire

Kaj je moč, brat?.

18.05.09 18:00 Odgovori v odgovor Re: Rastlinjaki za polikarbonat - recenzije iz Che_Guevara

Zbudil, se opral, oblekel, se nasmehnil in odšel v DECLINE WORLD!

TOP 5 ocena polikarbonatnih rastlinjakov 2018 najboljših blagovnih znamk

Kako izbrati rastlinjak za počitniške hišice.

V Rusiji se je kmetijstvo začelo razvijati aktivno. Od nedavnega so zelenjava v Rusiji zelo draga, zato moramo sami pridelovati pridelek v rastlinjaku na svojem mestu. Po napovedih Rosstata do leta 2020 skorajda ne bo več potreben uvoz.

ZELO POMEMBNO SVET. KAKO IZBRATI GREENHOUSE DOLŽNI ČAS.

Cena toplogrednih plinov je sestavljena iz dveh komponent: okvirja za ožemanje in celičnega polikarbonata.

Kateri okvir ni vreden nakupa

- Razstavljivi loki rastlinjakov v več delih

-Debelina kovine je manjša od 1,2 mm

- Za zavijanje okvirja morate uporabiti več kot 50 vijakov

- Kovinski okvir je prekrit z navadnimi barvami, gumijastim premazom ali galvaniziranim z debelino manj kot 100 mikronov.

Kateri okvir toplogrednih plinov bo služil več kot 10 let

- Trdni loki rastlinjakov

- Debelina kovine je najmanj 1,2 mm

- Obloga kovinskega prahu ali galvanizirana z debelino več kot 100 mikronov

- Dvorezna kletka brez rakov

Kateri polikarbonat ni vreden nakupa

Polikarbonat, v katerem je gostota manj kot 0,5 kg / m2

Polikarbonat z dodatkom sekundarnih surovin

Polikarbonat z garancijo manj kot 10 let

Kateri polikarbonat na rastlinjaku bo služil več kot 10 let

- Polikarbonat visoke gostote več kot 500 gramov na kvadratni meter

- Polikarbonat iz primarnih surovin

- Polikarbonat z UV zaščito znotraj in zunaj Coextrusion

Če uporabljate to priporočilo, ne boste postali eden tistih, ki letno kupijo novo rastlinjak

Vprašate, kje je bolje kupiti rastlinjak iz polikarbonata - odgovorili vam bomo samo v podjetju Bastion!

"Bastion premium" najboljša polikarbonatna rastlinjaka nima podobnih trdnosti in trajnosti.

Do leta 2017 se aktivno razvija pridelava rastlinjakov, rastlinjaki iz lesa, prevlečeni s filmom, so že dolgo zastareli in drago steklene konstrukcije.

Priljubljenost v Rusiji povečuje promet "Rastlinjaki iz celičnega polikarbonata", ki so 100-krat močnejši in bolj praktični kot lesene konstrukcije. Izkazalo se je, da je ta toplarna postala veliko cenejša in ni več samo atribut na primestnem območju. Izkazalo se je, da bi taka rastlinjaka morala stati na vsaki strani? Izkazalo se je, da, ampak samo kakovostna in praktična rastlinjaka iz celičnega polikarbonata. Kateri toplogredni gnoj je boljši obrobljen ali gable, bomo razmislili kasneje.

Na žalost je na trgu toplogrednih plinov v Rusiji prezaseden nizkocenovni dizajn rastlinjakov in drugega polikarbonata s satovjem. Takšne rastlinjake med sezono neuspešno in se pozimi popolnoma uničijo. Po tem je potrebno zamenjati rastlinjaka z novo. Na tisto, kar samo triki ne gredo brezvestnih prodajalcev rastlinjakov, da bi prevarali naše upokojence s prodajo nizko kakovostnih rastlinjakov po ceni drage. V ta namen priporočamo izbiro najboljših rastlinjakov v obdobju 2016-2017 za kupce, ki nimajo pritožb in so zadovoljni z nakupom. Katera rastlinjak je boljša od pocinkane ali naslikane? Vse pocinkane in pobarvane rastlinjake imajo življenjsko dobo, ki ni daljša od 5 let, zato je bolje imeti rastlinjak s prašnatim premazom

Kakšna rastlinjaka kupiti za poletno rezidenco?

Povratne informacije naših kupcev so pokazale TOP 5 najboljših rastlinjakov za poletne počitnice leta 2018. in To je rastlinjak:

Katera rastlinjaka je bolje izbrati za ocene pregledov

Modeli polikarbonatnih rastlinjakov

Upoštevali bomo 5 najbolj znanih proizvajalcev rastlinjakov v Rusiji

Delo podjetja se začne leta 1993 v mestu Dubna v Severni moskovski regiji na bregovih Volge. Prvotno je podjetje sestavljalo več ljudi, toda izdelki so se od strank priznali, podjetje pa se je začelo dinamično razvijati

Rastlinjaki v Kremlju

Družba "New forms" LLC je že več kot osem let gradila in proizvajala visoko trdne in zanesljive rastlinjake "Kremlevskie". Prodanih je bilo več kot 30.000 rastlinjakov.

Inovator

Obrtna tovarna OOO TPF "Innovation" je eden od največjih proizvajalcev visokokakovostnih serijskih, individualnih, industrijskih in gospodinjskih sodobnih rastlinjakov in rastlinjakov v Privolžskem zveznem okrožju od leta 2004 dalje.

Bastion

Podjetje od leta 2007 prodaja rastlinjake že več kot 10 let. V tem času je bilo prodanih več kot 5000 različnih rastlinjakov, ki obstajajo na ruskem trgu. V zimskem času smo doživeli številne rastlinjake in izbrali le najboljše od najboljših! Prva stvar, ki jo kupci zaslužijo, je GARANCIJA, ZANESLJIVOST IN KAKOVOST! Rastlinjaki so bili izbrani v skladu s kriteriji, kot so: funkcionalnost, videz in enostavnost montaže. Glavna prednost je STRENGTH okvira rastlinjaka.

Uralochka

Podjetje Neftekamsk Mechanical Plant LLC je eden največjih proizvajalcev kovinskih konstrukcij v Rusiji. Do danes se proizvaja več kot 20 vrst rastlinjakov, poleg tega pa ima rastlina široko paleto arbors, canopies in različnih kmetijskih poslopij. Od leta 2012. izdelava vijačnih pilotov. Število zaposlenih je več kot 150 ljudi.

Ocena najboljših rastlinjakov

Najbolj priljubljeni rastlinjaki iz polikarbonata

V tej oceni vsi rezultati temeljijo na poštenih povratnih informacijah od kupcev toplogrednih plinov. Upoštevano

  • Vrste različnih rastlinjakov
  • Masa in dimenzije toplogrednih plinov
  • Kompleksnost samonastave rastlinjaka
  • Obremenitev moči in snega v rastlinjaku
  • Praktičnost toplogrednih plinov
  • Ranljivost gradnje z zunanjimi dejavniki
  • Število povezovalnih elementov v rastlinjaku
  • Cena:
Najboljši rastlinjaki iz polikarbonata 2016-2017 na ruskem trgu
Rastlinjak "Dachnaya-Strelka 3.0"

Široka (širina 3 metra) sprememba rastlinjaka "Dachnaya-Strelka". Ima tudi edinstveno lancetno obliko, vendar z isto dolžino 15% več na območju! Vsak lok toplogrednih plinov je okrepljen in oblikovan za snežno obremenitev do 700 kg. Največja obremenitev je 360 ​​kg / m2.

  • Višina rastlinjaka je 2,4 m idealna za gojenje visokih poljščin.
  • Temelj za rastlinjak ni potreben. S pomočjo T-oblik koncev okvirja je rastlinjaka pritrjena na tla.
  • Ogrodje rastlinjaka brez polikarbonata lahko transportirate v škatli v prtljažniku avtomobila
  • Profil tankih tankov le 0,9 mm
  • Veliko konektorjev
  • Zelo veliko število vijakov in majhnih orehov več kot 1000 kosov
  • Čas montaže več kot 12 ur
  • Okovi in ​​vrata so zelo neprilagojeni, da se držijo vijakov
  • Sčasoma izstopajo gumijaste tesnila na vratih in oknih
  • Po montaži je nemogoče razstaviti in ponovno sestaviti rastlinjak
  • Prekrivajo se lahko z zunanjimi dejavniki
  • Po sestavljanju je preveč lukenj v polikarbonatnem satju
  • Preveč velikih vrzeli za pihanje na koncih rastlinjaka, reže.
  • Visoka cena namestitve (vse ekipe ne delajo)
  • Po dveh letih postane toplogredni gnoj zelo ranljiv in nereden

Cena rastlinjaka 3x6m - 33400r s polikarbonatnim sellexom 4 mm

Teplice "Suite Kremlin"

Značilnost te toplogredne pločevine, poleg visoke trdnosti, v njegovih strgalnih lokih. Niso integralni, tako kot pri drugih modelih, vendar so sestavljeni iz dveh delov. To vam omogoča, da ga prevažate na prtljažnik običajnega avtomobila, zdaj pa vam ni treba dodatno porabiti za ladijski promet.

  • Rastlinjak je izdelan iz kvadratne cevi 1,2 mm
  • Rastlinjaka zavzame malo prostora v demontirani obliki brez celičnega polikarbonata
  • V gnojilu VAZ 2106 lahko potisnete rastlinjak brez polikarbonata ali ga vstavite v omari
  • 9 veznih palic za povezovanje lokov
  • Sneg padne s strehe
  • Ni potrebe, da razstavite za zimo
  • Zbiranje na kose se vodi na posebnih rakov
  • Veliko vijakov in matice za montažo
  • Vedno niso podrobnosti povezane
  • Šibka podlaga rastlinjaka 20x20x1.2 ne more vzdržati pritiska snega s strani
  • Zahteva dodatno sidranje na temelju
  • Pri sestavljanju koncev toplogrednih plinov, neželenih vrzeli in razpok v vratih in oknih
  • Pri sestavljanju rastlinjaka se ne izkaže, da je ravno enak, saj mora biti posledica številnih povezovalnih elementov
  • Okvir je pobarvan z emajlirano barvo, hitro se poslabša.

Cena rastlinjaka 6x3 - 30150 r Polikarbonatni sellex 4 mm

Rastlinjak "Novator 5 Lodge"

Nov model "Novator 5" je udobna, trajna rastlinjaka z odstranljivo streho in idealno prezračevanje z razširitvijo predelkov. Na voljo v velikosti 2,5 x 2,33 m, dolžine 4 metra. Masa vsakega oddelka skupaj s PC prevleko je le 8,5 kg.

  • Cevi s profilnim profilom s presekom 30x30 mm z zatiči za pritrditev na koprene
  • Dimenzije - širina 2,5 m. Višina je 2,33 m.
  • Snemljiva streha
  • Celični polikarbonat je treba razrezati na več delov
  • Veliko zložljivih delov
  • Veliko pritrdilnih elementov ni vedno dobro združeno
  • Streha je dolgo odstranjena in neprijetno je poškodovati površino polikarbonata
  • Slab profil za takšno konstrukcijo
  • Potreba po razstavitvi za zimo
  • Narezani celični polikarbonat bo postal bolj neuporaben kot celotna celica
  • Kompleksnost samonastave več kot 12 ur
  • Visoki stroški montaže

Cena rastlinjaka 3x6 - 33000 r Polikarbonatni sellex 4 mm

Hrastnik "Bastion Premium"

Vsi varjeni dvojni loki rastlinjaka Bastion Premium so izdelani v lastni proizvodnji Chekhov (Moskovska regija). Varjenje se izvaja s plazemsko metodo iz kvadratne cevi 1,5 mm. Kaj daje edinstveno moč okvira rastlinjaka. In s pomočjo strojnih orodij izvrtane luknje v loku v rastlinjaku za pritrditev vijakov in sornikov. Na mnogih drugih konstrukcijah je treba v neskladju sami vrtati luknje.

  • V rastlinjaku je samo 20 vijakov za povezovanje lokov skupaj
  • Na dnu toplogrednega plašča so v škatli v kompletu
  • Zaradi trdnih delov in močne kovine lahko prenesejo obremenitve več kot 1 tono
  • Prašni premaz toplogrednih plinov ščiti, kovino iz korozije 25 let
  • Pri montaži ni praznin in rež
  • Možnost namestitve dodatnih oken z avtomatskim odpiranjem
  • Zelo udobne in zanesljive ročice na vratih in oknih
  • Za rastline ne potrebujete dodatnih oblog, lahko uporabite obločne elemente
  • Zaradi okrepljene osnove je mogoče pritrditi rastlinjak na tleh in na kateri koli podlagi
  • V dveh urah je zelo enostavno (celo ženske in otroci lahko zbirajo)
  • Optimalna višina in širina rastlinjaka sta širina 2, 2,5 in 3 metra
  • Polikarbonat je zaščiten z dodatnimi profili, ki omogočajo, da rastlinjaka ostane pregledna že vrsto let
  • Na sredini lahko sestavite slepo particijo
  • Prevoz rastlinjakov samo z avtomobilom s prikolico
  • Višina ni višja od 2100 cm

Cena rastlinjaka 6x3 - 28000 r Celični polikarbonat Sellex 4 mm

Hutouse "Uralochka"

Uralochka toplogrednih plinov iz polikarbonata: karakterizacija in delovanje, modernizacija oljnega vodnika (ural). Uralochka premaz GRUNT-EMAL - to je dostopen z "uralochka classic" kompaktnim lahkim, a tudi profesionalnim časom

  • Enostavno gre
  • Trdni loki
  • Lahko se montira na tleh z zatiči
  • Vrata in okna sta ločeni drug od drugega
  • Lukni profil 1 mm
  • Potrebujete dodatno podporo za zimo
  • Pod težkim bremenom,
  • Premaz karoserije hitro korrodi
  • Prevoz samo z gazelle

Cena rastlinjaka 6x3 - 21000 rs celični polikarbonat sellex 4 mm

Katere rastlinjak je bolje kupiti iz polikarbonatnih pregledov

Če ste še vedno odločili za pridelavo zelenjave in kupiti rastlinjak iz polikarbonata, potem bi ta članek moral biti koristen za vas. Na internetu, pa tudi na gradbenih trgih in počitniških trgovinah, ste že naleteli na različne rastlinjake. Na videz so vsi podobni in težko razumljivi neizkušeni osebi, koliko bo toplogredna hiša trdna in zanesljiva v delovanju. Odločili smo se o glavnih značilnostih, ki jih je treba upoštevati pri izbiri toplogrednih plinov.

Kaj še iskati pri nakupu toplogrednih plinov?

Celični polikarbonat za rastlinjak ima tudi druge značilnosti. Zapomnite si blagovne znamke, celični polikarbonat z imenom EKO pomeni, da so izdelani iz recikliranih materialov in ne bodo trajali dolgo. Tak polikarbonat se bo hitro poslabšal od zunanjih dejavnikov. In ga bo prej ali slej morala zamenjati boljša. Priporočamo uporabo celičnega polikarbonata, samo visokokakovostni razred 1 z visoko gostoto 0,62 g / cm3 do 0,82 g / cm3, ta polikarbonat ima zaščito pred UV žarkom in garancijo 15 let. Priporočamo blagovne znamke Sellex surovin Bayer (Nemčija), Polygal, Carbogass

Želimo vam dobro nakupovanje in žetev na vaši spletni strani.

Dodatne Publikacije O Rastlinah